YRITYS

Yrityksemme 3 DOG NIGHT KOIRAHOTELLI syntyi vuonna 2021 monen vuoden haaveilun jälkeen. Kaikki alkoi halusta tarjota paras mahdollinen kokemus sekä koirille että omistajille, ja räätälöidä koirahotellin ympäristö ja aktiviteetit sopivaksi jokaiselle ainutlaatuiselle koiralle.

Koirahotellimme nimi 3 DOG NIGHT tulee sanonnasta, jonka sanotaan saaneen alkunsa joko arktiselta alueella tai Australian takamailla. Mielenkiintoista on, että se on olemassa molemmissa kulttuureissa. ”Three dog night” eli kolmen koiran yö on lämpötilan mitta: yö on niin kylmä, että tarvitset kolme koiraa sängyssäsi pitääksesi itsesi lämpimänä.

Uramme alusta lähtien (vuodesta 2015) olemme hoitaneet, hoivanneet ja rakastaneet yli 450 koiraa. Viimeisen kuuden vuoden aikana olemme toimineet eri puolilla maailmaa mm. koiranhoitaja, valjakkourheilun mushereina, vapaaehtoisina koiratarhoilla sekä kennelpäälliköinä eteläisellä pallonpuoliskolla sijaitsevassa huskyen turvakodissa.

Kokemuksemme pohjalta tiedämme, että jokainen koira on yksilö, jolla on omat tarpeensa. Tästä syystä yrityksemme haluaakin toimia pienimuotoisesti – otamme enintään viisi koiraa kerrallaan hoidokeiksemme, joista pitää huolta kaksi kokenutta ja intohimoista koiranhoidon ammattilaista. Sohvaperunat ja hyperaktiiviset koirat ovat kaikki tervetulleita, sillä meillä on tilaa sekä aikaa varmistaa, että koirasi toiveet ja tarpeet täyttyvät. Missiomme on oppia tuntemaan kaikki haukkusi omituisuudet ja piilevät kyvyt. Raportoimme mielellämme sinulle, kuinka karvakuonosi kuolasi päiväunien aikana ja kuperkeikkasi perhosen perässä juosten.

Tiedämme, kuinka tärkeä lemmikkisi on perheellesi taloudellisesta tilanteestasi riippumatta, ja siksi teemme parhaamme tarjotaksemme palveluita räätälöityyn hintaan silloin, kun elämäntilanteesi on hankala. Haluamme auttaa sinua varmistamaan, että lemmikkisi pysyy osana elämääsi myös suurimpien muutosten läpi.

FILOSOFIAMME

Pidämme itseämme erittäin onnekkaina, sillä vuosien varrella meillä on ollut mahdollisuus työskennellä erilaisissa työympäristöissä ja oppia monenlaisia koirien käsittelytekniikoita. Näiden vuosien aikana oma etiikkaamme eläinten hyvinvoinnista ja erityisesti koiran omistajuudesta on kehittynyt huimasti.

Räätälöimme lähestymistapamme jokaiselle koiralle sopivaksi, ja toimintatapaamme kuuluu positiivinen vahvistaminen ja palkitseminen. Emme käytä rangaistusvälineitä, kuten urosvöitä, kuristavia tai puolikuristavia kaulapantoja tai sähkö- ja suihkepantoja.

Pyrimme tukemaan mahdollisimman paljon koirasi lajinomaista käyttäytymistä sen eri muodoissa: lelut ja leikki, ulkoilu aidatulla alueella ilman hihnaa, vuorovaikutus ohjaajien ja muiden koirien kanssa, mahdollisuus haistella, tutkia, kaivaa ja ajaa takaa, erilaiset koiraurheiluaktiviteetit, kuten canicross, ja tutkimusmatkat metsässä ovat sitä mistä koirasi kenties syttyy.

Emme perusta alfa-teoriaan, vaan pyrimme saavuttamaan hyvän yhteistyön ja -ymmärryksen kommunikoimalla koirien kanssa heidän ymmärtämällään tavalla. Tämä on mahdollista pienen ohjaajatiimimme ansiosta, sillä voimme olla varmoja, että toimimme ja viestimme aina samalla tavalla koirasi kanssa – selkeästi ja johdonmukaisesti. Olemme havainneet, että näin toimiessamme dominanssiin perustuvaa lähestymistapaa ei tarvita.

Lopuksi tärkein filosofiamme: rakastamme jokaista koiraa ehdoitta. Tiedämme, että koirasi on sinulle tärkeä perheenjäsen ja tästä syystä et voi koskaan pyytää meiltä liikaa kuvia tai videoita rakkaasta lemmikistäsi. On mukava tietää, että koirallasi on kaikki kunnossa, kun olet poissa.

Teemme kaikkemme tarjotaksemme koirallesi turvallisen ympäristön oman kodin ulkopuolella. Siksi meillä onkin mukavat ja lämpimät sisätilat, turvallinen aidattu piha, laadukasta hyvää ruokaa sekä pantaan kiinnitettävät GPS- paikantimet, mikäli koirasi päättää lähteä itsenäiselle tutkimusmatkalle. Valvomme myös yöaikaan, että koirallasi on kaikki hyvin. Haluamme tarjota palvelumme yhtä laadukkaasti, kuin toivoisimme ne toteutettavan omille koirillemme.

KOIRANHOITAJAT

Josh & Julia

Josh on kotoisin Englannista ja valmistunut musiikkitekniikan kandidaatiksi vuonna 2014.

Uteliaana arktisesta luonnosta ja kaivaten taukoa kaupunkielämästä, Josh matkusti Suomen Lappiin vuonna 2015 kouluttautumaan huskyoppaaksi. Kolmen kuukauden aikana Josh rakastui Lapin maisemiin ja rekikoiriin, ja päätyi lopulta viettämään Suomessa neljä vuotta. Kesälomakaudella Joshille tarjoutui mahdollisuus lähteä Australiaan johtamaan huskyen turvakotia. Lähes kahden eteläisellä pallonpuoliskolla vietetyn vuoden jälkeen Josh kuitenkin ymmärsi, että hänen paikkansa oli boreaalisella vyöhykkeellä koivujen ja mäntyjen keskellä Suomessa.

Josh on omiaan käyttäytymisongelmaisten koirien kanssa ja erityisen suosittu ujojen koirien keskuudessa – kenties johtuen hänen lempeästä lähestymistavastaan koiriin.

Julia on kotoisin Sveitsistä, jossa hän valmistui sairaanhoitajaksi vuonna 2015. Opintojen aikana hän kiinnostui eläinavusteisesta terapiasta ja päätyikin huskyopasharjoitteluun Suomen Lappiin vuonna 2016. Julia tunsi olonsa heti kotoisaksi lumen ja koirien ympäröimänä, ja hän teki huskytilasta kotinsa seuraaviksi neljäksi vuodeksi.

Julia on suorittanut arvostetun Remote Are Emergency Care Nurse (eli ns. erämaaensihoitajan) koulutuksen sekä johtanut huskyen turvakotia yhdessä Joshin kanssa Australiassa. Australiassa vietettyjen vuosien jälkeen Julia oli iloinen palatessaan takaisin Suomeen nauttimaan kaamoksesta ja jäisistä järvistä. Ensihoitajan koulutus osoittautui erittäin hyödylliseksi ohjattaessa ryhmiä Lapin erämaassa seuraavien vuosien ajan.

Julia on erikoistunut sekä terveiden että sairaiden ja loukkaantuneiden koirien terveystarkastuksiin ja lääketieteelliseen seurantaan – kerran sairaanhoitaja, aina sairaanhoitaja.

KOKEMUS JA PÄTEVYYDET

Yhteinen seikkailumme alkoi Suomen Lapissa vuonna 2016. Olimme molemmat ilmoittautuneet intensiiviseen rekikoiraoppaan työharjoitteluun kansainvälisesti palkitulle huskytilalle Suomen Lappiin. Huskytila oli juuri voittanut parhaan tunnustuksen eläinten hyvinvoinnin kategoriassa The World Responsible Tourism Awardseissa. Huskytilalla hoidettiin aktiivisten rekikoirien lisäksi myös rescuerekikoiria, joiden rekikoiran ura oli tullut syystä tai toisesta päätökseen.

Talvina 2016-2018 suoritimme rekikoiraoppaan harjoittelumme Suomessa. Harjoitteluun sisältyvä koulutus oli hyvin intensiivinen ja kokonaisvaltainen, ja se sisälsi erittäin monipuolisesti kaikki huskytilan toimintoihin liittyvät tehtävät. Opimme kattavasti koirien hyvinvoinnista (mm. koiranhoito ja -koulutus), oppaan tehtävistä (turvallisuus, asiakaspalvelu, retken johtaminen), tiimityöskentelystä ja yritystoiminnasta pyörittämisestä. Valmistuimme Lapin huskytilalta rekikoiraoppaiksi vuonna 2018. Työskentelimme huskytilalla Lead Guides -oppaina sekä valvoimme yli 200 koiran hyvinvointia kevääseen 2019 asti.

Lapin talvisesongin ulkopuolella olimme matkustelleet ympäri maailmaa ja vuonna 2017 tiemme vei meidät Australiaan, jossa päädyimme työskentelemään huskyen turvakodissa koiranohjaajina. Keväällä 2019 Lapin sesongin jälkeen lähdimme jälleen Australiaan, jossa tällä kertaa vastasimme koko huskyen turvakodista ja sen yli 80 koirasta. Samalla suoritimme molemmat menestyksekkäästi vuoden mittaisen Australiassa tunnustetun sertifioinnin (Level IV Companion Animal Service), joka vaaditaan kennelin tai koiratarhan johtajilta/omistajilta. Yhtenä tärkeänä tehtävänämme oli myös saattaa koko turvakoti vastaamaan kansainvälisen MUSH WITH PRIDE -valjakkokoirien hyvinvointistandardeja. Vuoden 2020 Victorian osavaltion metsäpalojen aikaan järjestimme turvakotiin hätämajoituksen 60 paloissa kärsineelle koiralle.

Palasimme Eurooppaan vuonna 2020 adoptoimamme australiankelpie Clyden kanssa, joka oli ikävästi joutunut kodinvaihtajakierteeseen kotimaassaan. Koimme unelmamme omasta yrityksestä ja koirahotellista kypsyneen ja olimme valmiita muuttamaan pitkän haaveemme todeksi.

Laaja koulutuksemme ja kokemuksemme on antanut meille motivaation työskennellä eläinsuojelulain puitteissa ja noudattaa tiukkoja eläinlääkärintarkastusmenettelyjä, sekä opettanut joustavuutta eläinten kanssa työskentelystä. Opastaessamme yönyliretkillä Lapin erämaassa olimme vastuussa rekikoirien ja ensimmäistä kertaa kylmää kokevien turistien hyvinvoinnista. Tämä antoi meille myös hyvän käsityksen eläinten hätäensiavusta ja millaisiin tilanteisiin on reagoitava välittömästi eläinlääkärin toimesta. Kokemuksemme perusteella luotamme itseemme myös tiukoissa tilanteissa, ja voimme ylpeänä tarjota turvallisen huolenpidon lemmikillesi.

KOIRAHOTELLIN MASKOTIT

Clyde

Clyde liittyi perheeseemme vuoden 2019 lopulla. Seitsemän kuukauden ikäinen Clyde oli tyypillinen epäonnistuneen kasvatustyön tulos, joka pelkäsi jopa omaa varjoaan. Clyde löysi kuitenkin nopeasti tiensä sydämiimme.

Huskyen turvakodissa varttuminen teki ihmeitä Clyden itseluottamukselle, ja nykyään hän tervehtii iloisesti kaikki, jotka on jo kerran tavannut. Tällä hetkellä pyrimme opettamaan hänelle eron lampaiden ja pienten lasten välillä, sillä Clyde pyrkii paimentamaan taaperoita kuin eksyneitä karitsoja.

Clyde on helppo koira; nukkuu mielellään, leikkii mielellään, kävelee mielellään, syö mielellään… ja toimii loistavana isäntä muille koirille, jotka olemme toivottaneet tervetulleiksi kotiimme vuosien varrella.

Nomad

Our precious Nomad joined the family at the end of 2023. All the way from Egypt, he was born in Cairo with a disability that lead to one of his back leg being fully amputated at 4 months old.

He was taken in by the kind, kind souls of Stray Dog Support, who asked us to help them find his forever home in a climate better suited for him. As things often go in these situations, Josh, Julia and Clyde fell in love with Nomad at first sight and he fit in immediately, so it was decided that his forever home would be with us.  

Nomad’s biggest joy in life is playing with other dogs (and snow, something he discovered for the first time when he landed in Helsinki!). He is gentle and silly and surprisingly fast on his three legs!

Jani

Jani liittyi virallisesti perheeseemme syksyllä 2021 ollessaan 14-vuotias. Olimme tunteneet Janin jo pitkään, vuodesta 2015 kun hän toimi loistavana rekikoirana Suomen Lapissa. Olimme iloisia, kun saimme tarjota Janille mukavat eläkepäivät luonamme.

Alun perin Jani oli rescuekoira ulkomaalaiselta huskytilalta ja pelkäsi ihmisiä (erityisesti miehiä) koko työuransa. Lopulta Jani ei välittänyt juurikaan ihmisistä, kunhan häntä lähestyi hitaasti ja kohteli hellästi. Loppuvuosinaan Jani oli myös täysin kuuro, joten hän säikkyi helposti.

Huolimatta peloista ihmisiä kohtaan, Jani nautti kovasti elämästään maatilalla. Hän toimi lauman lastenvahtina, sillä mikään ei ilahduttanut häntä enemmän, kuin seurata pentujen leikkiä ja antaa heidän yrittää kiivetä päälleen. Janin legendaarisen pitkät jalkansa ovat ansainneet hänelle lempinimen Mr Tickles. Hänen loputon kärsivällisyytensä teki hänestä täydellisen isännän mille tahansa koiravieraalle.

Ikävä kyllä Jani kuoli lokakuussa 2022 erilaisiin terveysongelmiin. Ikävöimme häntä ikuisesti, RIP Jani.

Minnie

Minnie tuli mukaan laumaamme uskomattoman kohtalon johdattamana. Kesällä 2022 saimme viestin vanhalta työnantajaltamme Lapista. Minnie oli ollut adoptiokokeilussa alle 10 km päässä kotoamme ja paennut paikalta!

Aloimme etsiä Minnietä, otimme yhteyttä kaikkiin alueen eläinlääkäreihin ja löytöeläintaloihin, laitoimme julisteita jokaiselle bussipysäkille ja jopa leiriydyimme metsään soittaen tallenteita koirien ulvonnasta. Minnie oli kadoksissa yli 5 viikkoa, ja vaikka menetimme toivomme monta kertaa, emme voineet lakata yrittämästä.

Vihdoin Josh huomasi Minnien juoksemassa ketun kanssa saatuaan vihjeen paikalliselta maanviljelijältä. Yksi eeppinen takaa-ajo myöhemmin (ja kevyt taklaus), ja Minnie nukkui meidän sängyssämme 3 päivää putkeen. Minnie voi tilanteeseen nähden pääasiassa hyvin, vaikka oli menettänyt kolmanneksen painostaan ja saanut keuhkomatoja.

Osoittautui, että Minnie oli selvinnyt hengissä liittymällä kettujen joukkoon ja etsimällä niiden kanssa ruokaa viljelysmailla. Tosielämän Topi ja Tessu.

Minnien tavattua Janin ja Clyden hän sopeutui laumaan välittömästi. Päätimme, että Minnie saa liittyä perheeseemme. Olemme erittäin iloisia saadessamme olla osa hänen loppuvuosien (harha)seikkailujaan.

Minnie nukahti rauhallisesti viimeiseen uneensa helmikuussa 2023, ja liittyi Janin seuraan 14-vuotiaana. Hänen ja monien muiden tavoin Minnie elää ikuisesti sydämissämme, RIP Minnie.